Hva har hjernen med livsstil å gjøre? Dette mener 27 000 mennesker fra 81 land om hjernehelse

I juni 2019 lanserte Lifebrain og Hjernerådet den globale hjernehelseundersøkelsen på et møte nettopp på Litteraturhuset i Oslo. Hensikten med undersøkelsen var å finne ut hva folk tenker om hjernehelse. Seniorforsker Isabelle B. Ljøsne ønsket seg 1000 svar på undersøkelsen. Da undersøkelsen ble lukket i august 2020, var det kommet inn 27 090 svar fra 81 forskjellige land. Det var overveldende. Nå er de første resultatene klare og kan leses i rapporten "How to promote people`s brain health. Disse vil bli presentert på Litteraturhuset 28. september.

KLIKK PÅ BILDET FOR LIVE STREAMINGEN:

Folk ønsker mer informasjon om hjernehelse. De vil gjerne ha råd fra eksperte om hva de skal gjøre for å få god hjernehelse, og de vil at mat som er sunt for hjernen skal bli rimeligere å kjøpe. Dette er blant de første resultatene fra den globale hjernehelseundersøkelsen.

Du får høre seniorforsker Isabelle B. Ljøsne som har vært primus motor for undersøkelsen og forsker Nanna Alida Grit Fredheim som har analysert dataene. De legger fram resultatene.

Det blir kommentarer og paneldebatt. I panel deltar:

De fire første deltakerne, som ikke har hatt ordet i møtet, får tid til kommentar før panelsamtalen begynner.

Det blir også anledning til spørsmål fra salen.

Dette møtet er en del av Forskningsdagene. Møtet er gratis.

Siden det fortsatt er smittevernrestriksjoner for hvor mange som kan delta på et møte, må vi si at fullt er fullt og følge reglene til myndighetene. Etter gjeldende smittevernregler kan Sal Wergeland nå ta totalt 86 personer. Det blir imidlertid LIVE STREAMING fra Litteraturhuset (Se lenken ovenfor!). Opptak fra møtet blir også tilgjengelig og lagt ut på ulike digitale kanaler etterpå. Vi informerer på Hjernerådets og Lifebrains facebookvegg når dette er klart.

Hjertelig velkommen til møtet!

Published Sep. 2, 2021 1:57 PM - Last modified Sep. 17, 2021 11:04 AM