Upcoming

Time and place: June 4, 2019 7:00 PM, Litteraturhuset, Oslo

Folk blir stadig mer opptatt av hjernen. Det er ikke uten grunn, for hjernen er en av det viktigste organet vi har. Med hjernen gjør vi alt. I samspillet mellom hjernecellene oppstår alt det menneskelivet rommer. Alle tanker, følelser og minner, alle planer og handlinger, all menneskelig kultur, språk og samfunnsdannelse har sin opprinnelse i hjernen. Det er takket være hjernen din at du er i stand til å lese denne teksten, bevege kroppen, forelske deg, le, gråte, fortvile, juble eller for den saks skyld planlegge hva du skal ha til middag. Hjernen inneholder mange gåter, men forskerne lærer stadig mer om hvordan hjernen fungerer. Noe av denne kunnskapen kan vi anvende i egne liv. Slik kan vi være med å bidra til egen hjernehelse.

Time and place: Nov. 6, 2019 9:00 AM, Harnack House, Berlin

A healthy brain is essential for enjoying a good and autonomous life. Various social, occupational, lifestyle and other environmental factors can influence brain health. At the conference “Promoting brain health across the lifespan”, scientists will discuss the latest experimental approaches and evidence from two major European research consortia regarding the impact of socioeconomic factors, physical activity, nutrition, and mental training on cognitive function, mental health, and well-being throughout life. These results will also be explored in light of prevention and intervention strategies for brain disorders.

The conference will gather European speakers from different research areas including psychology, neurology, neuroimaging, psychiatry, genetics, molecular biology, and medicine.

Time and place: Mar. 26, 2019 6:00 PM, MRC Cognition and Brain Sciences Unit, University of Cambridge, 15 Chaucer Road, postcode CB2 7EF, UK

Your brain is your life! Lifebrain public lectures series 3.

Time and place: June 6, 2018 7:00 PM, Wergelandsveien 29, Oslo, Litteraturhuset

Your brain is your life-Lifebrain public lecture series, 2.

Time and place: Nov. 15, 2017 6:15 PM, Aula Magna, 3rd floor, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Campus Clínic, University of Barcelona

Lifebrain public lecture series-1. lecture

Time and place: Jan. 16, 2017 9:00 AM, Brussels

Representatives of 14 partners from 8 European nations (Denmark, Germany, Netherlands, Norway, Spain, Sweden, Switzerland, UK) will meet in Brussels, 16-18th January, 2017 to join forces in the implementation of the LifeBrain project.